13 juni 2021
16:00

Huddinge IF

Referat: Karlslunds IF FK - Huddinge IF

Dagens match i Division 2 Södra Svealand mellan Karlslunds IF FK och Huddinge IF slutar oavgjort, och för andra matchen i rad spelar Karlslund 2-2 med motståndarna. Ledning 2-0 efter dubbla mål av kanske Sveriges mest formstarka spelare i Christer Lipovac räcker tyvärr inte till tre poäng idag.

Karlslunds IF FK ställer upp med följande:
Rasmus Forsell
Edvin Tellgren (ut '75) - Helmer Andersson - Konrad Gustafsson
Oliver Kåhed (ut '83) - Pontus Hatula (ut '46) - Sherwan Baderkhan (ut '62) - Christopher Alp (ut '83)
Christer Lipovac - Linus Lamu - Jonathan Lundberg

Avbytare:
Oscar Franck, Hugo Dicksen, Carl Ekstrand Hamrén (in '75), Dennis Koss (in '62), Lukas Julher (in '83), Abdi Sabriye (in '83), Filip Höijer (in '46)

Det hinner gå drygt en kvart innan Christer Lipovac ska visa att hans betydande insatser från de två inledande omgångarna inte är en slump. Efter ett inspel från Christopher Alp från vänsterkanten nyper han till ett välplacerad skott i ena hörnet och 1-0 är ett faktum!

Tio minuter senare drar samme Lipovac iväg med boll centralt och blir till slut nerdragen bakifrån och domaren blåser given frispark. Lipovac tar den, och knorrar in bollen i mål på ett så naturligt och lätt sätt som att det är jämförbart med att kolla vänster-höger-vänster när du ska gå över en korsning! 2-0 till Karlslund.

2-0 står sig till halvtid, och trots en tvåmålsledning så är matchen rätt jämn med några ytterligare bra lägen för respektive lag. Skillnaden stavas Lipovac.

Under den andra halvleken höjer sig Huddinge och trycker ner Karlslund som allteftersom matchen går känns mer och mer tröttkört. Inte så konstigt efter 0 matcher på över ett halvår, och sedan pang tre matcher på åtta dagar. Huddinge hade "lyxen" att få stå över den första omgången förra helgen.

Huddinge gör således två mål i den andra halvleken, 2-1 genom en minst lika snygg frispark som Lipovacs och 2-2 efter skott centralt i straffområdet.

Matchen slutar 2-2, givetvis surt i hemmalägret att åter tappa en ledning. Säsongen har dock bara börjat, trots ett tajt spelschema nu i början, men säsongen är lång och nu gäller det att ladda om till nästa match som är redan på onsdag då laget möter FBK Karlstad på bortaplan i den första omgången av Svenska cupen.

NA: Lipovac ordnade tvåmålsledning – men Karlslund tappade till kryss
Karlslunds IF FK: Bilder från matchen